Békéscsaba Megye Jogú Város Önkormányzata

You are here Home  > Önkormányzatok >  Békéscsaba Megye Jogú Város Önkormányzata

A régészeti leletek tanúsága szerint a Körösök vidéke, így Békéscsaba is már a honfoglalást megelőzően lakott terület volt. Oklevelek először a XIV. század közepén említik mint templomos helyet. A törökdúlás másfél évszázada alatt a többi alföldi településhez hasonlóan Békéscsaba is elpusztult, lakatlan, mocsaras hellyé vált. 1718-ban Harruckern János György hívószavára érkeztek az első szlovák telepesek városunkba. Az itt élők szorgalmas munkájának köszönhetően gyors fejlődésnek indult Békéscsaba, a térség meghatározó településévé vált.

A folyamatnak köszönhetően 1950-ben megyeszékhelyi rangot kapott, amelyet a mai napig büszkén visel.

A közel 65 ezres lakosú Békéscsaba az ide látogatóknak számtalan különlegességgel, látnivalóval szolgál. Köztudott, hogy Munkácsy Mihály több éven keresztül itt élt és alkotott, nevét őrzi városunk múzeuma és a művész emlékháza.

Az itt élők és a vendégeink kellemes sétát tehetnek a várost kettészelő Élővíz-csatorna partján, ahol a szoborsétányon megtekinthetik városunk és az ország híres szülötteinek mellszobrait. A part mentén található az Árpád-fürdő patinás főépületével és megújult medencéivel, amely egész évben várja a kikapcsolódni és felfrissülni vágyó vendégeket.

A számtalan építészeti értéket képviselő épület közül kiemelkedik közép-kelet európa legnagyobb evangélikus temploma, az István malom, a Szlovák Tájház, a Városháza, a Jókai Színház és Fiume Szálló épülete.

 Városunk büszkesége az 1997 óta megrendezett Csabai Kolbászfesztivál, amelynek célja a térségünkre jellemző hagyományőrzés, a tradíciók továbbvitele. A fesztivál nemzetközi és hazai vonatkozásokban is az egyik legjelentősebb, turisztikai vonzerőt jelentő gasztronómiai rendezvénnyé vált, a maga 65-70 ezer látogatójával, színes programjaival és kiegészítő rendezvényeivel.

A kultúrára szomjazóknak is számos lehetőséget kínál városunk, széles a paletta, mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb  kikapcsolódást, programot.

Külön szeretettel köszöntöm városunk polgárait, akiknek a jövőben segítséget nyújt a megújult honlap. Modernizálódó világunkban egyre inkább előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés. Önök, békéscsabai polgárok városunk portáljáról ügyeket indíthatnak el, időpontot kérhetnek, nyomtatványokat tölthetnek le, mindezzel időt, energiát takaríthatnak meg.

Tisztelt Látogató, ha virtuálisan bebarangolta városunkat, jöjjön el hozzánk, győződjön meg személyesen az itt élő emberek vendégszeretetéről, térségünk szépségéről, egyediségéről, kóstolja meg különleges ételeinket, és érezze jól magát nálunk, Békéscsabán.


Cim

Cím:
5600 Békéscsaba, Szent I. tér 7.
GPS:
46.6853344, 21.086064599999986
Telefon:
66/452-252, 66/523-804
varoshaza@bekescsaba.hu
Weboldal:
http://www.bekescsaba.hu

Értékeld

Ár
Gyorsaság
Személyzet
Kiszolgálás
Minőség

Close Comments

Szólj hozzá